Viime jouluna teimme siskon kanssa yhdessä linnuille kookossydämen, jonka ohjeen löysimme Maija Paavilaisen kirjoittamasta Askartele kaunista kotiin luonnon materiaaleista-kirjasta. Sydän näytti kauniilta riippuessaan omenapuun oksalla, mutta linnut eivät siitä kyllä innostuneet. Laitan kuitenkin tähän nyt ohjeen sydämestä, koska sitä täällä joku jo pyyteli.


Tarvikkeet

* pihlajanmarjoja

* sammalta

* pieni sydämenmuotoinen kakkuvuoka

* kookosrasvaa

*kattila

* ohutta rautalankaa


Tee näin

1. Asettele pihlanjanmarjoja ja vähän vihreää sammalta vuoan pohjalle.

2. Sulata kookosrasva kattilassa ja kaada vuokaan. Kun rasva on jäähtynyt, nosta vuoka ensin jääkaappiin ja sitten pakastimeen kovettumaan.

3. Ota vuoka huoneenlämpöön ja valuta sen pohjalle hieman kuumaa vettä, jotta kookoskakku irtoaa. Työnnä rautalanka varovasti kakun läpi ja kiepauta langanpäät yhteen ripustuslenkiksi.