Tapaninpäivän aamiainen sujui samalla tavalla kuin joulupäivän, eli mukavasti vällyjen alla hotellihuoneessa samalla telkkaria tuijotellen. Syönnin jälkeen olikin sitten aika pukea lämpimästi päälle, sillä tiedossa oli jälleen kerran erittäin perinteinen brittiläinen tapa eli Boxing Dayn jalkapallo-ottelu. Liput otteluun oli hankittu jo hyvissä ajoin syksyllä. Ihan halpaa huvia ei muuten sekään ole.

IMG_20181226_113948.jpg

Ottelu, jota pääsimme seuraamaan, oli Fulham - Wolverhampton Wanderers. Fulham oli siis kotijoukkue ja heidän puolellaan ainakin periaatteessa olimme. Jalkapallokenttä ja katsomot olivat melko pieniä ja muutenkaan tunnelma ei ehkä ollut ihan niin riehakas kuin olin odottanut. Ja vaikka urheilusta pidänkin, niin jalkapallon seuraaminen +10 asteen säässä ei kuitenkaan ole ehkä ihan kaikista mielekiintoisinta. Lämpimistä vaatteista huolimatta kylmyys alkoi pelin loppupuolella hiipiä uhkaavasti joka paikkaan. Ottelu päättyi lopulta 1-1 eli pääsimme näkemään sekä kotijoukkueen riemua että vihaa.

IMG_20181226_113952.jpg

Pelin jälkeen etsimme pubin, jossa pääsi lämmittelemään. Siitä jatkoimme hotellille vaihtamaan vaatteita ja suuntasimme uuteen pubiin syömään herkullisia hampurilaisia. 

IMG_20181226_171112.jpg

Illalla kävimme vielä Oxford Streetillä, jonne menimme bussilla. Lontoossa bussi on kyllä maailman huonoin ratkaisu, sillä se juuttuu välittömästi ruuhkaan. Metrolla olisimme olleet jo monta kertaa perillä. Pääsimme kuitenkin lopulta ihailemaan vielä kauniita valoja ja taisimme muutamassa kaupassakin vielä käydä. Lisäksi olisimme halunneet nähdä prinsessa Dianan muistomerkin, mutta se oli jo suljettu, kun paikalle pääsimme. Niinpä tyydyimme sitten vain kävelemään hotellille.

IMG_20181226_192250.jpg