Tässäpä sitten nämä ohjeet omena- ja kuningatarpiirakkaan. Molemmat ovat oikein helppoja tehdä ja vievät kielen mennessään.

OMENAPIIRAKKA (4-6 palaa)
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 omenaa
2 rkl rouhittuja manteleita

Päälle:
1 kananmuna
1 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita joukkoon sokeri, kerma, muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Asettele taikinalle omenalohkot ja sirottele niille mantelirouhe. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita keskenään  muna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos puolikypsän piirakan päälle. Kypsennä vielä uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

KUNINGATARPIIRAKKA (8-10 palaa)
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl mustikoita
2 dl vadelmia
1 prk (sitruuna)rahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja ripottele marjoja päälle. Kaada täyte taikinan ja marjojen päälle ja lisää vielä pinnalle marjoja. Paista 175-asteessa n. 40 minuuttia.

1866364.jpg