Minä en mikään kauhean suuri torttujen ystävä ole, mutta omillani asuessa olen kuitenkin niitä lähes joka joulu tehnyt, koska ne niin tiiviisti kuuluvat jouluun. Muistan kuinka viime vuonna koitin torttuja väkisin suuhuni ahtaa. Se on jäänyt niin vahvasti mieleen, että nyt päätin etten torttuja tänä vuonna leivo ollenkaan. Sen sijaan sain kaverilta idean tehdä torttutaikinasta kinkkuhyrriä.

Kinkkuhyrriä siis eilen leivoskelin ennen valmistujaisjuhliini(!) lähtöä. Olin ostanut 500g taikinapakkauksen ja ensin mietin, etten varmaan kaikista levyistä hyrriä viitsi tehdä. Leipoessa ajatus kuitenkin muuttui, sillä mihinpä muuhunkaan loput levyt olisi käyttänyt. Viidestä levystä sai kyllä ihan kohtuullisen määrän hyrriä. Toisaalta ne ovat niin pieniä, että aika hetkessä saa monta hyrrää kadotettua parempiin suihin.

IMG_2200.jpg

En omista kaulinta, joten kuvassa näkyvä pilttipurkki toimitti sitä virkaa. :D

Hyrrien väliin laitoin ruohosipulituorejuustoa, kinkkusuikaleita ja juustoraastetta sekä mausteeksi hieman maustepippuria. Hirmuisen hyviä näistä tuli. Saa nähdä, onko yhtään jäljellä, kun iskä tulee 1,5 viikon päästä minua kotikotiin hakemaan. Tuskin. :D

IMG_2199.jpgIMG_2202.jpg