Nyt on pakko tunnustaa: En ole ikinä tehnyt itse minkäänlaista sienikastiketta. Eikä kotikotonakaan vanhemmat ole koskaan sellaista laittanut. En oikeastaan edes ole mikään sienien ystävä. Ainakin herkkusieniä vihaan yli kaiken. Mutta jotenkin sienet alkoivat houkuttaa, kun sisko oli kesän töissä marjoja myymässä ja myyntipöydältä löytyi myös kanttarelleja. Niinpä päätin sitten rohkaista mieleni ja ostaa litran niitä.


Netistä hain reseptejä ja lopulta päädyin Reseptivihon kanttarellikastikkeeseen. Ja hyvinhän kastike onnistuikin, kiitos helpon reseptin. Kastikkeesta tuli oikein hyvää ja samalla syttyi innostus tehdä useammin sieniruokia. Jos vaikka seuraavaksi kävisi itse poimassa sienensä.

Kanttarellikastike

Ainekset:

  • n. 1 l kanttarelleja
  • 1-2 sipulia hienonnettuna
  • n. 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kermamaitoa tai ruokakermaa
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • hiven valkopippuria
  • pinnalle:
  • sipulinvarsisilppua tai vaikka vähän purjosilppua

Valmistusohje:

  1. Laita kanttarellit paloiteltuna pannuun ja kuumenna, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  2. Lisää voi ja sipulisilppu. Anna hautua hetken.
  3. Ripottele jauhot joukkoon, kääntele hetki ja lisää vähitellen neste.
  4. Mausta seos ja anna hautua noin 10 min. Tarkista maku ja lisää sipulinvarsisilppu.
  5. Voit myös käyttää suppilovahveroita tai tatteja.


Tältä kastike näytti hetki ennen valmistumista...


...ja tältä lautasella.