Eilen tulikin katsottua jouluelokuvia oikein urakalla.

Päivä alkoi MTV3:lta tulleella Napapiirin pikajuna elokuvalla. Katsoin sen yhdessä iskän ja siskon kanssa. Olen nähnyt elokuvan muutamia vuosia sitten, mutta hyvin elokuvan silti jaksoi katsoa. (Taisi olla silloin aatonaatto ja muistan kuinka samalla kuuntelin vesisateen ropinaa kattoa vasten. Onneksi nyt ei ole sellaisi säähuolia.) Suosittelen kyllä elokuvaa kaikille vauvasta vaariin. Juoni on hauska ja hyvä sekä animaatiot ovat upean näköisiä.

Neloselta tuli sitten Painajainen ennen joulua, jonka olisimme siskon kanssa halunneet katsoa pikkujouluissamme. No, onneksi sen näki nyt. Elokuva tosin oli ehkä hieman pettymys ja lukuisat laulut alkoivat välillä ärsyttää. Mutta kyllähän se siinä ajankuluksi meni. Ihan pienille lapsille elokuva ei sovi siksikään, että se on (tai ainakin tämä versio oli) puhuttu englanniksi.

Illan kruunasi Saiturin joulu, jonka kävimme katsomassa elokuvissa kaksin siskon kanssa. Tykkäsin elokuvasta ja 3D antoi siihen mukavan lisämausteen. Lastenleffa Saiturin joulu ei kuitenkaan todellakaan ole, sillä itseänikin pelotti välillä. Sen verran pelottavaksi on elokuva tehty. Kannattaa siis noudattaa K-11 suositusta.

Ja tänään olisi tarkoitus jatkaa elokuvien parissa. DVD-hyllyssä kun odottaa vielä kolme pakollista jouluelokuvaa.