Jouluaatto meni jälleen mukavasti perinteiden mukaan. :)

Itse heräsin aamulla katselemaan Joulupukin kuumaalinjaa. Se on pakko aina nähdä, vaikka olenkin jo tämän ikäinen. :D Yhdentoista aikaan söimme joulupuuron ja tällä kertaa manteli osui minun kohdalle. :)

Puuron jälkeen veimme siskon kanssa ulos linnuille tekemämme kookossydämen, joka onnistui hienosti. Lisäksi koristelimme kuusen ja katselimme televisiosta joulurauhan julistuksen.
 

Tämän jälkeen minä, sisko ja iskä lähdimme liikenteeseen ja äiti jäi kotiin puuhailemaan vielä jouluruokien kanssa. Ensin ajoimme iskän mummun ja papan haudoille viemään kynttilät. Sieltä suuntasimme äidin veljen luo kylään. Paikalla siellä olivat myös serkkumme ja heidän lapsensa. Nautimme joulukahvit, jätimme lahjat ja sitten lähdimme kotia kohti.

Iltapäivä kotona meni kaikenlaista pientä puuhaillessa. Siskoni teki valmiiksi hienon tammikuusensa. :)


Joulusaunaan menivät ensin vanhemmat ja sitten minä ja sisko. Saunan jälkeen aloimme syömään. Tarjolla oli äitin tekemiä laatikoita, graavilohta, savulohta, rosollia ja tietenkin kinkkua. Hyvää oli!


Söimme reilun tunnin. Vatsat täynnä siirryimme takkahuoneeseen, jossa jaettiin lahjat. Sisko toimi tänä vuonna tonttuna. Lahjoja tuli paljon ja kaikki olivat mieluisia. Sain kaiken mitä olin toivonut lukuunottamatta talvicrogseja. Siskolta sain todella hienon iltalaukun, jonka sisällä oli suklaata ja suklaakirja. :)
 

Lahjojen jaon jälkeen vain olimme. Kymmenen jälkeen iskä ja sisko lähtivät joulukirkkoon. Itse en mukaan päässyt tämän taudin vuoksi. No, tein sitten valmiiksi jouluhalon ja nukuin hetken aikaa.


Yöllä lopuksi nautimme glögistä, kahvista ja jouluhalosta, joka oli kyllä todella hyvää. :) Sen jälkeen vanhemmat painuivat pehkuihin. Minä ja sisko katsoimme vielä nauhalta Samu Sirkan joulutervehdyksen.

Omassa sängyssä vielä kuuntelin radiosta joulumusiikkia ja luin kirjaa ennen kuin aloin nukkumaan. :)