Tapaninpäivä alkoi hieman huonoilla fiiliksillä omalta osalta, koska yön aikana nousi kuume. Ei kyllä ollut mikään ihme, sillä hotellissa oli joka paikassa melko kylmä. Etenkin ruokasali oli aivan jäätävä ja aamiaisen aikana sai kyllä palella ihan kunnolla. Onneksi kuume kuitenkin nousi vasta viimeisenä päivänä, jolloin ohjelmassa oli lähinnä matkustamista. 

Bussimme kohti Tallinnaa starttasi yhdentoista maissa. Ihan matkan aluksi kävimme tutustumassa Tarton laululavaan, sillä oppaamme halusi sen meille välttämättä näyttää. Seuraava pysähdyspaikkamme oli pieni kahvila/ravintola, jossa söimme lihakeittoa. Tallinnassa pysähdyimme reilun tunnin ajaksi siten, että halukkailla oli mahdollisuus käydä tutustumassa Tallinnan joulutoriin. Itsekin lähdin mukaan, sillä lääkkeen ansiosta olo tuntui hieman paremmalta. Itse joulutori ei kyllä huonon sään vuoksi jaksanu kovin kauaa kiinnostaa. Vettä tuli nimittäin melkein kaatamalla. Onneksi torin ihan vierestä löytyi oikein soma pieni kahvila, jossa tunnin vietimme. Itse join siellä kaakaon kermavaahdolla.

IMG_20171226_143359.jpg

IMG_20171226_145510_1.jpg

Torivierailun jälkeen pääsimme sitten satamaan. Laivaan sai kävellä jo sisään, joten menimme sinne kuluttamaan aikaa. Sitä kyllä olikin kulutettavana, sillä pelkästään laivan lähtöön oli siinä vaiheessa aikaa kaksi tuntia + päälle vielä itse laivamatka 2,5 tuntia. Oli kyllä inhottavaa odottaa, etenkin kun itsellä alkoi olo huononemaan. 

IMG_20171226_143919.jpg

Loppuun pieni yhteenveto matkasta. Kaiken kaikkiaan reissu oli ihan mukava. Ei yhtään sellainen, mitä olin odottanut, mutta kuitenkin toivottua vaihtelua. Ehkä hieman enemmän joulutunnelmaa olisin kaivannut, sillä nyt aika monta kertaa unohtui, että nyt tosiaan on joulu. Sen vuoksi kotiin palattua tuntui hieman siltä, että edelleen sitä vain joulua tässä odotetaan.