Olen nyt muuttanut omilleni asumaan ja viime viikolla päätin sitten leipoa itselleni pieniä herkkuja illan piristykseksi. Äiti kokeili juustosydämiä keväällä ylioppilasjuhliini. Niistä tuli todella hyviä, mutta valitettavasti ne eivät loppujen lopuksi enää mahtuneet menuun mukaan.

Juustosydämien resepti on Myllyn Parhaan nettisivuilta. (http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/joulu/juustosydamet/)

1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500g)

Voiteluun:

1 muna

Päälle:

150g juustoraastetta

Koristeeksi:

Unikonsiemeniä

Täyte:

200g valkosipulituorejuustoa

Ota sydämenmuotoisella piparimuoteilla hieman sulaneista taikinalevyistä sydämiä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Täytä sydämet halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla noin teelusikallinen täytettä väliin.

VINKKI: Voit tarjoilla sydämet myös sellaisenaan kekseinä ilman täyttämistä.


Itse jätin päältä pois juustoraasteen ja unikonsiemenet. Valkosipulituorejuuston tilalla käytin tällä kertaa ruohosipuli- ja katkaraputuorejuustoa. En myöskään jaksanut tehdä sydämiä, vaan leikkasin veitsellä neliöitä.