Loppiaispäivä ja aika siivota jälleen joulu pois. Itse tuossa jo aamupäivällä pistin joulukoristeet talteen odottamaan joulukuuta. Tänään on kuitenkin myös hyvä päivä muistella muutaman viikon takaista jouluaattoa, joka olikin tänä vuonna itsellä aika erilainen kuin muina vuosina. 

Olen aina tottunut heräämään jouluaattoaamuisin melko aikaisin, mutta tänä vuonna kello soi jo 5:45. Olin kuitenkin odottanut jouluaaton työvuoroa melko innolla, että herääminen ei sen suuremmin haitannut. Tein siinä aamuhämärässä perinteiset aamutoimet, availin joulukalenterit ja joulun kunniaksi ripustin korviin edellisenä päivänä ostamani ihanat joulukorvikset. Kaiken kruunasi siskon edellisiltana tekemät ranskanletit, joihin laitoimme punaiset nauhat. Ne saivatkin työpaikalla ihan kivasti kehuja, samoin kuin korvikset. :)

IMG_2327.jpg

IMG_2328.jpg

Ihana iskä antoi jo aatonaatona tämän perinteisen aattoaamun suklaan

Töissä myös työkaverit olivat pukeutumisessaan ottaneet joulun huomioon, mikä oli tietenkin todella kiva juttu. Muuten työpäivä meni aika perinteiseen malliin ja välillä piti jopa hieman kiirettä. Ainoan eron normaaliin työpäivään taisivat tehdä asukkaiden juhlavaatteet, jouluruoka ja odotettu Joulupukin vierailu.

20151221_213531.jpg

Työpaikan pihalle oli tuotu hienoja koristeita

Työpäivä kesti täydet kahdeksan tuntia, mikä tietenkin näkyi hieman omassa olossa. Niin kova väsymys tuli itselle hieman yllätyksenä ja vaikutti ehkä hieman negatiivisesti omaan oloon. Edes muutaman tunnin päiväunet eivät asiaa auttaneet, vaan hetken tuntui jopa siltä, että voisin skipata koko joulun vieton ja mennä vain yksin kämpille. Onneksi ne ajatukset väistyivät, kun iskä hieman piristi jutuillaan omaa oloa.

IMG_2331.jpgIMG_2330.jpg

Meidän hienot joulupaidat :D

Jouluaterialla söimme jälleen äitin loihtimia herkkuruokia. Omia suosikkeja ovat vuodesta toiseen kaikki kalaruuat. Tänä vuonna tosin kinkkukin maistui aika hyvältä, vaikka yleensä en siitä niin välitä. 

IMG_2333.jpg

Ruuan jälkeen siirryimme melko nopeasti lahjojen jakoon. Itse sain tänä vuonna toimittaa tontun virkaa. Kaikki saivat taas ihan mukavan määrän lahjoja. Me siskon kanssa annoimme vanhemmille tänä vuonna lahjaksi taulun, jonka olimme itse kehitelleet. Valitsemme iskän ottamista kuvista yhden ja lisäsimme siihen Lähtisitkö-kappaleet kertosäkeen. Varmasti yksi parhaista lahjoista, mitä olemme ikinä heille antaneet. Lisäksi osallistuimme iskän avuksi äitin uuden Ipadin-hankintaan ja ostimme iskälle myös kirjan. Siskolle annoin tänä vuonna pefletin (toivottu lahja) ja lettikirjan.

Itse sain lahjaksi:

- Kirjan Stephen King - Tervetuloa Joylandiin

- Pussilakanasetin

- Muumimukin

- Heijastinnauhan + muumiheijastimen

- Kangasrepun

- Kaulimen

- Arpoja

- Suklaata

- 6kpl muumikäsipyyhkeitä

- 2 paria sukkia

20151226_231123.jpg

Lahjojen jaon jälkeen nautimme perinteiset kahvit kera jouluhalon, jonka olimme yhdessä siskon kanssa leiponeet. Tänä vuonna joulukirkko jäi kokonaan väliin, sillä sisko oli hieman kipeä ja minun piti lähteä ajelemaan kotiinpäin, sillä seuraavana päivänä odotti taas aamuvuoro töissä. Olinkin koko joulun tänä vuonna töissä.

IMG_2332.jpg

Semmoinen jouluaatto. Oli siis tosiaan hieman erilainen. Välistä jäivät ainakin Joulupukin kuumalinja, kuusen koristelu, haudoilla käynti ja enon luona vierailu. Vaikka päivä olikin oikein mukava, niin ehkä sen todellisen joulutunnelman tavoittaminen jäi hieman puolitiehen. Lisäksi tuli huomattua, että ensin kahdeksan tunnin työpäivä ja sen jälkeen kotikotiin ajaminen oli kolmen päivän ajan aika rankkaa. Mutta tulipahan nyt koettua tällainenkin joulu. Katsotaan, miten ensi joulu vietetään. :)

IMG_2329.jpg