Pikkujoulun kunniaksi teimme siskon kanssa vanhemmille yllätykseksi vähän tällaisia maistiaisia. Olivat kyllä todella hyviä, joten suosittelen kaikille. :) Varsinkin lohi-perunamakit.

2102430.jpgLOHI-PERUNAMAKI (neljälle) (Ohje otettu joulukuun 2008 Trendi-lehdestä.)
2 Rosamunda-perunaa
500g graavilohta viipaleina
½ sitruunan mehu
ruohosipulia
kurkkua
suolaa ja valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä ne. Kuori perunat ja raasta ne raastinraudalla. Mausta perunaraaste sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Leikkaa kurkusta pitkiä tankoja. Asettele lohiviipaleet limittäin sushin rullaamiseen tarkoitetun bambumaton päälle. (Onnistui hyvin ilman bambumattoakin.) Levitä jäähtynyt perunamassa ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi lohiviipaleiden päälle ja aseta kurkkutanko päälle. Rullaa sushin tavoin. Tarjoa wasabijogurtin kera.2102440.jpg

Itse en wasabojogurttia tehnyt, mutta tässä ohje siihenkin.
WASABOJOGURTTI
2dl maustamatonta jogurttia
2rkl wasabia

Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.

2102442.jpgPIPARKAKKUHERKKU (Ohje iltalehti.fi - ruoka - Teresan keittiössä)
1 pieni paketti piparkakkuja
1 prk maitorahkaa
1 dl luumuhilloa
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Säästä 8 kokonaista piparkakkua ja murskaa loput hienoksi muruksi. Sekoita rahkan joukkoon luumuhillo, sokeri ja piparkakkumurut. Vaahdota kerma ja nostele se varovasti seokseen. Laita piparkakut jälkiruokalautasille ja lusikoi päälle rahkaseosta. Nosta päälle toinen piparkakku ja koristele tomusokerilla. 2102447.jpg