IMG_1856-normal.jpgTänä vuonna itse jouluaatto livahti todella nopeasti ohi. Täytyy oikeastaan myöntää, että välillä meinasi unohtua, että oikeasti on aatto, kun ulkona satoi kaatamalla vettä. Onneksi eivät nuo mustat joulut haittaa enää yhtä paljoa kuin joskus lapsena.

Aattoaamu alkoi kymmenen aikaan kun heräilin ja kahvikupin kanssa siirryin sohvalle katselemaan Joulupukin kuumaalinjaa. Viimevuotinen pukki oli jälleen paikalla ja ihan hyvinhän hän veti. Siskon kanssa siinä naureskelimme lasten soitoille, onhan niissä aina jotain suloisen hauskaa. Lumiukon aikaan koristelimme kuusen, joka sai tänäkin vuonna sinihopeiset värit. Syynä oli siskon ostattamat uudet joulupallot, jotka piti saada heti käyttöön.

IMG_1850-normal.jpg

Joulurauhan julistusta seurasimme riisipuurosta nauttiessamme. Sen jälkeen jätimme äidin puuhaamaan keittiöön ja lähdimme siskon ja iskän kanssa käymään haudoilla. Sateenvarjot saivat olla mukana, sen verran satoi. Hauta löytyi jo rutiinilla ja veimme pari kynttilää myös yleiselle muistopaikalle, jonne voivat kaikki tuoda kynttilöitä. Kotimatkalla iskä ajatti meitä ympäri kotikuntaa ja kävimme katsomassa rivitaloa, jossa asuimme ihan pieninä lapsina. Paljoa ei ole sieltä muistikuvia, sillä minun ollessa 4-vuotias muutimme nykyiseen omakotitaloon. Hauska oli paikka kuitenkin taas nähdä. Lisäksi kävimme katsomassa kuntamme hautuumaata. Meillä ei ollut siskon kanssa sen olinpaikasta mitään tietoa. Itse olen aina luullut, että kuntalaiset haudataan kirkon yhteydessä olevalle hautuumaalle. Niin ei kuitenkaan ole. Hyvä tietää tämä tässä vaiheessa. :D

Kotiin tultuamme oli luvassa vain oleskelua. Katsoimme telkkaria ja odotimme, että äiti saa hommat siihen vaiheeseen keittiössä, että voimme siirtyä joulusaunaan. Vanhemmat kävivät ensin, sitten minä ja sisko. Ruokapöytään pääsimme vähän seitsemän jälkeen. Nälkä kurni mahassa jo aika tavalla ja ruoka maistuikin erityisen hyvältä. Pöydästä löytyivät taas perinteiset herkut. Viime vuotisten silakoiden puuttuminen tosin hieman harmitti, mutta iskä lupasi ostaa niitä taas ensi jouluksi.

IMG_1852-normal.jpgIMG_1854-normal.jpg

Kello kahdeksan maissa kaikki olivat valmiita siirtymään takkahuoneeseen. Iskä toi alas täyden lahjakassin, jota minä tonttuna sitten aloin purkamaan. Itselle kertyi tänä vuonna eniten lahjoja ja kaikki olivat kyllä oikein mieleisiä. Siskolle annoin laukun ja läpyskän seinälle laitettavaksi. Siinä lukee: "Maailman paras sisko". Vanhemmille olimme hankkineet 50 euron arvoisen lahjakortin Lippupisteeseen. Lahjojen ihmettelyn jälkeen olikin jo melkein aika lähteä joulukirkkoon. Onneksi sade oli lakannut ja kävellen sinne jälleen pääsimme. Kirkko oli lähes täynnä ja paikalla oli nuorisopappi puhumassa. Hänen puheensa ovat aina mielenkiintoisia ja sisältävät ripauksen huumoria. Lisäksi lauloimme todella paljon, joten aika meni hujauksessa.

IMG_1859-normal.jpg

IMG_1868-normal.jpg

Kotiin tulimme yöllä puoli yhden aikaan ja päätimme nauttia vielä jouluhalosta. Se oli onnistunut oikein hyvin ja maistui kaikille. Iskä kömpi taas ensimmäisenä nukkumaan, minä ja äiti viimeisinä. Itse luin vielä sängyssä lahjakirjaa, joten nukkumaan käyminen venyi aamuyön puolelle.

IMG_1870-normal.jpg

Ja loppuun vielä tietenkin lista lahjoista, joita sain:

IMG_1871-normal.jpg

Kaksi kirjaa ( Laila Hirvisaari - Me, Keisarinna ja Ville Kivimäki - Murtuneet mielet)

Arpoja 3kpl

4l kattila

Rikkaimuri

Yöpuku

Sukkia 2kpl

Collegepaita

Da-Capo suklaarasia

Hammasväliharjapakkaus

Muumijääkaappimagneetti (siskolta)

Muumilusikka (siskolta)

Villasukat (siskon itsetekemät)

Savinen puristin (tälle en tiedä oikeaa nimeä, mutta sen avulla siis puristetaan esim. loppuun käyneestä hammastahnatuubista vielä ihan loput tahnat ulos. Siskolta sain.)

One Direction - Midnight Memories levy (itse jälleen itselleni ostin)