Enää 4 yötä jouluun ja tuntuu, ettei mitään ole vielä valmiina. Lahjat on kaikki onneksi ostettu ja tortut ja piparitkin leivottu. Äiti on saanut kaikki laatikot tehtyä. Vielä pitäisi kuitenkin laittaa kaikki joulukoristeet paikoilleen ja siivota koko talo. Ja se hommahan lankeaa tietenkin minun harteille. Ei kovin mukavaa, mutta kai se on pakko tehdä, kun vanhemmat ovat molemmat aattoon asti töissä.

Kuusi käytiin iskän kanssa ostamassa sunnuntaina. Oli kiva päästä taas mukaan valitsemaan, kun viime vuonna jäi väliin. Hieno kuusi saatiin. Nyt se odottaa pihalla aatonaattoa, jolloin se pääsee sisälle.

Leivoin eilen pipareita. Hyvin onnistuivat, mitä nyt viimeinen satsi pääsi hiukan palamaan. Pipareita tulee kyllä napsittua aika hyvällä tahdilla joka välissä, että saa nähdä, riittääkö niitä ollenkaan enää aatton asti.

 

Eiköhän tästä määrästä riitä syötävää kolmelle ihmiselle. Yksi perheenjäsen, eli sisko, viettelee tänä vuonna joulua valtameren toisella puolella eikä ole auttamassa jouluherkkujen syömisessä.

 

Leipojan palkka