Kun olen nyt vain kotona, jää aikaa kaikkeen mukavaan puuhailuun. Varsinkin leipomisesta ja ruuan laitosta olen nyt innostunut. Viime viikolla ahersin keittiössä porkkanaleivoksia ja Muumimamman pannukakkua. Sisko pyysi tekemään pannukakkua ja siitä tulikin todella hyvää. Porkkanaleivoksien kuorrutus hieman epäonnistui, mutta maku on silti ok.

Tässä vielä ohjeet molempien tekoon:

MUUMIMAMMAN PANNUKAKKU (ohje Muumimamman keittokirjasta)

1 l maitoa

4 kananmunaa

3 rkl sokeria

1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

Kaada kulhoon maito, sokeri ja suola ja vatkaa kevyesti. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen, esim. kierrevatkaimella vatkaten. Anna taikinan turvota n. 10 min. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä pannukakkua uunissa n. 30 min., kunnes se on kauniin ruskea. Tarjoile pannukakku lämpimänä esim. tuoremarjojen, hillon ja kermavaahdon kera.

PORKKANALEIVOKSET (ohje on Katen Makuhetkiä blogista http://www.makuhetki.vuodatus.net/blog/449169/porkkanaleivokset/)

Amerikkalainen porkkanakakku (Finfoodin nettisivuilta löytyy myös tämä sama ohje)

50-100 g saksanpähkinärouhetta
2-3 porkkanaa
3 dl sokeria (mielellään puolet fariinisokeria)
2 dl rypsiöljyä
3 keskikokoista munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta + 1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siivilöityä tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Voitele pyöreä kakkuvuoka ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa öljy ja sokeri ja sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhoihin sekä suola ja kaneli. Lisää ne kakkutaikinaan. Kaada taikina videltuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä täyte jäähtyneen kakun pinnalle.