Ilmastonmuutos ja sen tuomat haitat askarruttavat minua ja olenkin kiinnostunut siitä, mitä itse voisin tehdä asian eteen. Voihan nimittäin olla, että ilmaston lämpenemisen vuoksi Suomesta katoavat kokonaan valkeat joulut. Tässä on nyt pari mustaa joulua vietetty ja se riittää kyllä minulle. Toivottovasti tänä vuonna maa on valkoisena joulukuussakin.

Joulu on aikaa, jolloin ihmiset tuhlaavat aivan älyttömästi. Kotiin ostellaan kaikenlaista aivan turhaa. Myönnän, että itsekin syyllistyn tähän. Niin usein kaupassa sitä vain ihastuu söpöihin joulutilpehööreihin ja huomaamattaan ostaa, vaikka oikeasti koko koristeella ei mitään teekään. Tästä paheesta pitäisi yrittää päästä irti.

Viime jouluna keksin tavan, jolla voin omasta joulustani tehdä ainakin hieman ekologisemman. En käyttänyt lahjoissa lainkaan lahjapaperia, vaan käärin ne vanhoihin sanomalehtiin. Eihän käärepapereilla loppujen lopuksi ole edes kovin tärkeää virkaa lahjoissa. Hetken aikaa ne koristavat lahjoja, sitten ne jo revitään pois, ja lopuksi ne lentävät roskiin. Vaikka sanomalehdet eivät olekaan yhtä kauniita, niiden avulla säästyy siltä valtavalta lahjapaperivuorelta, joka maatuu ikuisuuden.

Itse ainakin aion tänäkin jouluna kääriä lahjat sanomalehtiin ja toivon, että moni muukin tekisi niin. Tuleehan se halvemmaksikin!
Ja jos teillä on ideoita siitä, miten omasta joulustaan saa luontoystävällisemmän, niin kertokaa ihmeessä. :)