Perinteisissä merkeissä meni tämäkin jouluaatto. Aamulla tosin heräsin poikkeuksellisesti vasta kymmenen aikoihin, kun aina ennen olen saanut itseni revittyä sängystä jo kahdeksan aikaan. Jonkin verran aamun kuluessa Joulupukin kuumaalinjaa tuli katseltua, mutta kun uusi pukki ei oikein iskenyt, niin kanava vaihtui.

Riisipuuron söimme puoli yhdentoista aikoihin ja sen jälkeen koristelimme siskon kanssa kuusen. Puoli kahdentoista aikaan lähdimme siskon ja iskän kanssa ajamaan Hämeenlinnaan. Yleensä olemme käyneet joulukahveilla äitin veljen luona, mutta nyt hän on joutunut sairaalaan, joten se reissu jäi tänä vuonna väliin. Matkalla pysähdyimme Lepaalla, josta sisko kävi hakemassa tekemänsä joululimput kämppänsä pakastimesta. Sieltä matka jatkui Hämeenlinnan hautuumaalle, jonne on haudattu vaari ja mummi. Jätimme haudoille kynttilät ja sen jälkeen ajoimme Tampeereelle haudoille.


Perinteiset suklaapukit olivat tänä vuonna muuttuneet suklaapusseiksi

Reissun jälkeen olimme kotona kolmen jälkeen. Puoli viiden aikoihin lämpeni sauna, ja puoli seitsemän pääsimme asettumaan joulupöytään. Tällä kertaa lautasilta löytyi porkkana,- peruna- ja lanttulaatikkoja, kinkkua, graavi- ja kylmäsavulohta, silakoita, savukalaa, rosollia ja silliä. Ruoka oli maittavaa ja pöydässä hurahti puolitoista tuntia.

Lahjat sai tänä vuonna jakaa sisko, joka vietti viime joulunsa Amerikassa. Lahjoja tuli paljon ja kaikki olivat mieleisiä.

Kymmenen jälkeen lähdimme kävelemään joulukirkkoon. Kyllä olikin mukava kävellä pakkasessa ja ihailla lumista ympäristöä. Kirkossa kuuntelimme papin puhetta ja lauloimme kolmen vartin verran. Kotimatkalla ihailimme perinteiseen tyylin ihmisten jouluvaloja. Kotona katselimme vielä katolisen kirkon jouluyön messua ja söimme jouluhalkoa. Iskä kömpi ensimmäisenä nukkumaan yhden aikoihin ja minä ja äiti viimeisinä puoli kolmen maissa.


Ja loppuun vielä lista lahjoista, joita sain:* Kaksi kirjaa (Virpi Hämeen-Anttila - Tapetinvärinen ja Camilla Läckberg - Majakanvartija)
*Tossukat
* Arpoja
* Käsipyyhe
* Villapaita (joka tosin piti vaihtaa)
* Pitkähihainen aluspaita
* Talvihattu
* Deodorantti ja vartalosuihke
* Muumi-laseja (siskolta)
* Muumitarroja (siskolta)
* Muumiheijastin
* Muumi sisustuspallo
* Itsetehty saippua (siskolta)
* Da Capo-suklaata
* Levy (One Direction - Take Me Home) (itse ostin itselleni)