Saan niin harvoin blogiini kommentteja, että sitten kun niitä tulee, niin ne jäävät helposti huomaamatta. Senpä takia huomasin vasta tänään Joulumamman minulle melkein kuukausi sitten heittämän haasteen. Kiitos siitä! Voisinkin vastailla kysymyksiin nyt. :)

liebster.jpg

1. Joulun ehdoton suosikkiruoka/jälkiruoka..? - Suosikkiruokia joulupöydässä taitavat olla kaikki kalaruuat kuten graavilohi. Lisäksi rakastan rosollia. Jälkiruuista paras sen sijaan on kyllä melkein jouluhalko.

2. Joulun inhokki-ruokasi, vai onko sellaista..? :) - Hmm. Ehkä porkkanalaatikko on se epämieluisin. Lisäksi olen siinä mielessä outo ihminen, etten kauheasti pidä kinkusta.

3. Lempi jouluvalmistelusi..? - Erilaisten jouluherkkujen leipominen on kivaa. Lisäksi on ihana laitella kämppää jouluiseksi ja paketoida lahjoja siinä vaiheessa, kun ne on saanut ostettua.

4. Joulukoriste jota ilman joulu ei vaan tunnu samalta..? - En tiedä voiko joulukuusta laskea joulukoristeeksi, mutta se ainakin on sellainen, että ilman sitä ei joulufiilistä varmasti olisi.

5. Teetkö joka vuosi piparkakkutalon..? - Olen tainnut elämäni aikana kaksi kertaa semmoisen tehdä. Talo on aika isokokoinen ja aikaa sekä hermoja vievä, joten ei sitä kovin usein jaksa alkaa vääntäämään.

8. Onko teillä lemmikkejä ja saavatko hekin jouluna paketin tai kaksi..? :) - Ei ole lemmikkejä, mutta jos olisi, niin olen aika varma, että kyllä heitäkin lahjottaisiin.

9. Täytyykö jouluna olla lunta..? :) - Tottakai! Tai edes ainakin sitten niin, että olisi kuulas pakkaskeli. Kauheinta on, jos kuulee peltikattoa vasten kuinka sade ropisee.

10. Kinkku vai kalkkuna tai ihan jotain muuta..? - Kuten yllä mainitsin, kinkun suuri ystävä en ole. Kalkkunaa meillä ei ole koskaan ollut, että en osaa sanoa, pitäisinkö siitä enemmän.

11. Käyttekö joulukirkossa..? - Juu, iskän ja siskon kanssa olemme nyt jo useampana vuonna menneet. Siitä on tullut mukava aattoillan perinne. :) 

Kiitos Joulumammalle kivasta haasteesta! :) Itse en nyt ketään haasta, sillä en oikein mitään joulublogeja tiedä ja ne jotka tiedän, ovat lähes varmasti haasteen jo saaneet. Olen vähän tylsä näissä jutuissa. :D