Herätyskello soi jo 07.55 ja kömmin sängystä alas katsomaan Joulukalenteria ja Joulupukin kuumaalinjaa. Siinähän se aamu mukavasti menikin.


Puolen päivän aikaan söimme joulupuuron ja katsoimme samalla koko perhe joulurauhan julistuksen televisiosta. Tällä kertaa manteli osui äitin kohdalle.

Puuron jälkeen koristelimme siskon kanssa kuusen. Tämän vuoden kuusi on aika harva ja varistaa neulasia oikein kunnolla alas, jos siihen vähänkin koskee. Saapa nähdä, missä kunnossa se on loppiaisena.

Kuusen koristelun jälkeen minä, sisko ja iskä lähdimme perinteisesti viemään iskän mummun ja papan haudalle kynttilät. Äiti jäi kotiin tekemään rosollia.

Iltapäivä meni koneella. Avasin mm. nettikalenterini ja surffailin siellä täällä.

Puoli viiden aikaan pääsimme siskon kanssa joulusaunaan. Hyvät löylyt oli.

Kuuden aikaan asetuimme sitten terassille joulupöydän ääreen. Tänä vuonna tarjolla oli kinkkua, lanttu,- porkkana- ja perunalaatikkoa, rosollia, graavilohta, kylmäsavulohta, silliä ja limppua. Laatikot olivat äitin itse tekemiä.

Ruokailu kesti n. tunnin ja sen jälkeen olikin aika jakaa ja avata lahjat. Tänä vuonna minä toimin tonttuna.


Lahjakassi oli tänäkin vuonna aika täynnä, vaikka vanhemmat pelottelivatkin lamalla. Siskolle annoin tänä vuonna Finlayssonin tehtaanmyymälästä ostamani muumityynyliinan ja Pro Hockey lehden. Omat lahjani olivat:

* kaksi fleecehuopaa

* Microsoft Office opiskelijaversio

* Kate Moss hajuvesi ja shower cream

* Arabian uunivuoka (serkulta)

* aamutakki (kaverilta)

* kaksi kirjaa (toinen siskolta)

* Veikkauksen arpoja

* Pikku Myy joulupallo (sisko)

* kolme hajukynttilää (sisko)

* Makuunin lahjakortti (sisko)

* Niiskuneitiheijastin (sisko)

* Mariannesuklaakarkkeja (sisko)

* Dumle Mix


Lahjojen jaon ja avaamisen jälkeen olimme taas vain. Kaikki pääsivät myös kokeilemaan äitin saamaa piikkimattoa. Se oli kyllä ihan kamala enkä pystynyt makaamaan matolla kuin pari minuuttia.

Kymmenen aikaan lähdimme siskon ja iskän kanssa kävelemään jouluyön hartauteen kirkkoon. Oli kyllä pitkästä aikaa mukava kävellä kunnon pakkasessa lumen narskuessa jalkojen alla.

Kirkossa meni tunti. Kotiin tultuamme joimme lämmikkeeksi glögiä. Kaikki olivat niin täynnä jouluruuista ja suklaasta, että tekemäni jouluhalko sai jäädä seuraavaan päivään.

Vanhemmat kömpivät nukkumaan kahden aikaan yöllä, me siskon kanssa valvoimme aina puoli neljään asti, kunnes väsymys vei voiton.