Eilen kävin äitin kanssa kaupungilla ja samalla tuli käveltyä Tampereen joulutori läpi. Paljon kaikenlaista kivaa siellä oli ja varsinkin saksalaiset joulupallot olivat upeita. En kuitenkaan raaskinut sellaisia ostaa. Kävimme myös ostamassa iskälle lahjapaidan ja minulle punaisen paidan, jonka voin huomenna laittaa päälle.

Tänään olen siivonnut koko talon. Harmi, kun ei ole sisko auttamassa. Kinkku paistuu uunissa. Sitä ennen tein jouluhalon valmiiksi. Nyt se odottelee jääkapissa huomista koristelua. Kuusi on kannettu sisälle ja siihen on laitettu jo tähti ja kynttilät paikalleen. Muutenkin alakerrassa alkaa näyttää aika jouluiselta. Tänä vuonna teimme poikkeuksen ja jätimme ottamatta terassin käyttöön. Yleensä olemme viettäneet siellä aina joulua, mutta nyt emme jaksaneet alkaa lämmittää ja siivota sitä. Tulee mieleen ihan lapsuusjoulut, kun terassia ei vielä ollut.

Huominen päivä menee tutun kaavan mukaan. Harmi, että sää on mikä on. Mutta ei pidä sen antaa haitata, vaan nautitaan kynttilöiden loistosta ja kuusen ja hyasinttien tuoksusta sisällä lämpöisessä.

 

Tähän loppuun vielä hieno aika uusi joululaulu, johon olen vasta viime vuosina tutustunut ja tykästynyt.