Perinteiden mukaan tänäkin vuonna piti aamulla herätä katselemaan Joulupukin kuumaalinjaa. Lasten puhelinosuudet katselin kaikki, mutta itse lastenohjelmat saivat jäädä väliin. Aamulla sain iskältä perinteisen suklaapukin, joka kyllä tällä kertaa oli lumiukko.

Yhdentoista aikaan asetuimme pöytään syömään riisipuuroa. Mantelia ei tällä kertaa puurosta löytynyt. Samalla katselimme uusintana tulevia Neljän tähden illallisen jaksoja. Syömisen jälkeen koristelin kuusen. Tänä vuonna siitä tuli punakultainen höysettynä valkoisella. Pientä erimielisyyttä koristeiden paikoista oli äitin kanssa, mutta onneksi lopulta päästiin sopuun.

Joulurauhan julistuksen jälkeen lähdimme iskän kanssa käymään haudoilla. Otimme mukaan havuja, jotta lumeton maa haudan luona ei näyttäisi niin surkealta. Yllätykseksi koko hautausmaa olikin lumen peitossa. Laitoimme havut silti paikoilleen. Tämän jälkeen suuntasimme enon luokse viemään pienille lapsille lahjat. Joimme siellä kahvit ja minä pelasin muistipeliä serkun pienen pojan kanssa.

Kotiin tultuamme paketoin vanhempien lahjat. Niistä tuli todella hienot. Ennen en ole jaksanut laittaa paketteihin nauhoja, mutta nyt halusin ja osasinkin vielä.

Saunassa kävin vanhempien jälkeen. Vähän oli tylsää olla yksin ja kovin pitkään en siellä viihtynytkään. Saunan jälkeen asetuimme joulupöytään, josta tänä vuonna löytyi lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikkoa, graavi- ja savulohta, kinkkua, rosollia, joululimppua, vihersalaattia ja silliä. Ruoka oli maittavaa ja kaikki ottivat lisääkin.

Ruuan jälkeen katsoimme iskän kanssa nauhalta Toljanterin viimeisen jakson. Äiti otti sinä aikana pikanokoset. Sen jälkeen toimme lahjat kuusen alle. Ihan uusi tapa meillä. Enemmän kyllä pidän siitä, että lahjat jaetaan säkistä.

Ennen lahjojen jakoa otimme koko perheen potretin siskolle Amerikkaan lähetettäväksi. Siinä meni jonkin aikaa, kun perheen naisväki ei tietenkään ollut tyytyväinen otoksiin. Kuvien jälkeen sain vihdoin jakaa lahjat. Iskä taisi tänä vuonna saada eniten! Minä sain:

* Kirjan

* Pari kappaletta legginsejä

* Dumle Mix-laatikon

* Sähköhammasharjan

* Korviksia kolme kappaletta (siskolta)

* "Termosmukin", jonka sisällä amerikkalaisia karkkeja (siskolta)

* Arpoja

* Giorgio Armani hajuveden ja vartaloemulsion

Itse annoin vanhemmille 50 euron arvoisen ravintolalahjakortin ja iskälle joulupukin suukkoja sekä äitille pähkinäsekoituksen.

Paras lahja tänä vuonna oli siskolta saadut amerikkalaiset korvikset. Niin söpöjä kaikki! Kyllä pikkusisko tietää, mistä isosisko tykkää.

Lahjojen jälkeen pelasimme Unoa niin pitkään kunnes lähdimme iskän kanssa joulukirkkoon. Lämpötila oli laskenut pakkasen puolelle ja kadut kimaltelivat kauniisti, kun kävelimme kirkolle. Tällä kertaa jouluyön toimitusta oli pitämässä nuorisopappi ja sen kyllä huomasi. Oli mukavan rento meininki ja välillä ihan nauratti. Tykkäsin todella! Perinteisesti lopuksi lauloimme ulkona Maa on niin kaunis.

Kotimatkalla bongailimme ihmisten jouluvaloja. Se on aina hauskaa puuhaa. Kotona joimme glögiä ja söimme pipareita. Lisäksi minä maistelin jouluhalkoa, joka onnistui tänä vuonna erityisen hyvin. Samalla kuuntelimme radiota ja televisiosta tuli jouluyön messu.

Vanhempien lähdettyä nukkumaan katsoin yksin vielä Samu Sirkan joulutervehdyksen. Sängyssä kuuntelin vielä Radio Suomen jouluyön lähetystä hetken ennen kuin uni voitti.