Tänä vuonna jouluaaton sai taas viettää vapaalla. Mielelläni olisin tosin töihinkin mennyt, se toi viime vuonna mukanaan ihan mukavaa vaihtelua. Tänä vuonna mentiin taas erittäin perinteisellä kaavalla.

Sen verran perinteitä halusin rikkoa, että vietin aaton vastaisen yön omassa kodissa ja omassa sängyssä. Aamulla heräilin ja lähdin kotiin vanhempien luo niin, että pääsin sopivasti riisipuurolle. Siinä samalla katselimme joulurauhan julistuksen.

IMG_20161224_103637.jpg

Aamukahvi kotona omasta ihanasta jouluisesta muumimukista.

Riisipuuron jälkeen oli haudoilla käynnin vuoro. Väkeä oli taas paljon. Hieman harmitti, että sää oli taas niin kovin märkä ja syksyinen, lumesta ei tietoakaan. Mutta sellaisiin jouluihin tässä ilmeisesti saa tottua koko ajan enemmän.

IMG_20161224_124904.jpg

Melko ankean näköistä haudalla.

Haudoilta suuntasimme sitten enon ja hänen vaimonsa luokse. Siellä näimme pitkästä aikaa myös serkkua ja hänen poikaansa. Mukava piipahdus oli ja selvästi etenkin enon vaimo oli mielissään, kun siskon kanssa pääsimme myös paikalle. 

Kotona vanhempien puuhatessa viimeisten ruokien parissa me siskon kanssa höpöttelimme ja katselimme televisiota. Lisäksi jossain vaiheessa äiti liittyi seuraan ja pidimme pienen joululaulutuokion. Oli oikein mukavaa, vaikka kukaan perheessä ei kummoista lauluääntä omaakaan.

Joulusaunan jälkeen oli sitten ruokailun vuoro. Tarjolla oli taas vaikka ja mitä. Uutuutena äiti oli innostunut tekemään perinteisten laatikoiden lisäksi bataattilaatikkoa. Hyvältä sekin maistui.

IMG_20161224_190917.jpg

IMG_20161224_192204.jpg

Ruokapöydässä istuimme melko pitkään ja sen jälkeen olikin sitten joulutontun vierailun vuoro. Tänä vuonna tontun virkaa toimitti sisko. Sisko myös taisi eniten lahjoja kerätä. Itse annoin siskolle hänen erikseen toivomat vispilän ja shamppanjalaseja. Lisäksi ostin hänelle kellon, sillä sellainen siskon asunnosta vielä puuttuu. Vanhemmille olimme tänä vuonna siskon kanssa hankkineet leffalippuja. Itse sain:

* Julia-konvehteja

* Oloasun

* Collegetakin

* Hanskat

* Kismet-patukan

* Muumiaiheisen pysäkointikiekon

* Neljä pientä muumiaiheista sisustusmukia

* JHT Musta lammas-kirjan

* Kauneuskassin, joka sisälsi vanulappuja, sheivereitä, vanupuikkoja, Apo Base-rasvan, kosteuspyyhkeitä, kasvoveden ja puhdistusmaidon

IMG_20161229_195147.jpg

Melko pian lahjojen jälkeen lähdimme sitten siskon ja iskän kanssa joulukirkkoa kohti. Kirkko oli täynnä ja etenkin yhdessä lauletut joululaulut raikasivat komeasti. Muuten meinasi välillä hieman tylsyys iskeä.

Kotiin palattuamme joimme vielä yökahvit ja söimme äidin tekemää rahkaa. Tänä vuonna perinteinen jouluhalko jäi välistä, sillä itsellä ei kerta kaikkiaan ollut sitä aikaa tehdä. 

Sänkyyn ensimmäisenä kömpi perinteisesti iskä. Me siskon ja äitin kanssa paransimme maailmaa aamuyöhön asti.

IMG_20161224_182857.jpg